Bakırköy Avukat

Bakırköy Avukat Tuğba Elmas, İstanbul doğumlu olup, aslen Balıkesirlidir. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2006 yılında mezun olmuş, 2011 yılında da Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku alanında Avrupa Birliği Hukuku alanında yüksek lisans diplomasını almıştır.

Elmas, 2006 yılında İzmir ilinde avukat stajyeri olarak mesleğe ilk adımını atmış ve 12.02.2008 yılında İzmir Barosundan Avukatlık Ruhsatnamesini almış, 2015 yılında da İstanbul iline taşınarak mesleki faaliyetlerine sürdürmüş ve 2018 yılında Elmas Hukuk ve Danışmanlık Bürosunu kurarak mesleki hayatına devam etmektedir. Elmas, 2008 yılından itibaren 10 yıl süresince farklı hukuk bürolarında çalışarak öncelikle şirketlere yasal danışmanlık yapılması, hukuki sözleşmelerin hazırlanması, icra hukuku, boşanma hukuku, sigorta hukuku, ticaret hukuku, gayrimenkul hukuku, ceza hukuku gibi birçok faaliyet alanında mesleki bilgi ve tecrübe sahibi olmuştur.

BİZE HIZLI ULAŞMANIZ İÇİN

Bakırköy Avukatlık Bürosu Elmas Hukuk Bürosu

Bakırköy Avukat Büroları arasında olan Elmas Hukuk ve Danışmanlık Bürosunda avukatlık mesleğinin etik kuralları içerisinde müvekkil odaklı olarak hukuki hizmet verilmektedir.

Elmas Hukuk ve Danışmanlık Bürosunda, trafik kazaları sonucunda ortaya çıkacak maddi ve manevi tazminatlara ilişkin davalarda trafik sigortası, kasko sigortası ya da ferdi kaza sigortası kapsamında sigorta hukukuna yönelik dava öncesi ve dava aşamasına yönelik bireysel ve kurumsal müvekkillerine hukuki hizmetler verilmektedir. Yine sigorta hukuku kapsamında kalan konut ve işyeri sigortası ile hayat sigortaları bakımından ortaya çıkacak uyuşmazlıklara yönelik dava öncesi ve dava aşamasına yönelik bireysel ve kurumsal müvekkillerine hukuki hizmetler verilmektedir.

Elmas Hukuk ve Danışmanlık Bürosunda ayrıca, İcra ve İflas Hukuku, Ticaret Hukuku, Kat Mülkiyeti Hukuku, Tüketici Hukuku, Aile Hukuku, Gayrimenkul Hukuku, İş Hukuku, Miras Hukuku, Ceza Hukuku ile İdare Hukuku alanlarında da bireysel ve kurumsal müvekkillerine hukuk ve danışmanlık hizmetleri verilmektedir.

Neden Avukata Danışmalıyım?

Mahkeme önünde haklarınızı aradığınıza kanuni olarak düzenlenmiş usule ve esasa ilişkin birçok kural bulunmaktadır. Bu kurallara hâkim olunmaması halinde ise, hak arayışınız bilgi eksikliğine dayalı olarak olumsuz şekilde sonuçlanabilir. Avukatlar, mahkemeler önünde müvekkillerinin haklarını hem usul hem de esas hukuk kuralları doğrultusundaki eğitim ve tecrübeleriyle savunmakta olup, müvekkillerinin hak kaybına uğramamaları için hizmet vermektedirler. Hukuki işlem ve davalarınızı avukat aracılığıyla takip edilmesi halinde kişilerin ileride hak kaybı yaşamasının önüne geçilmesini sağlamaktadır.

Dava Nedir?

Taraflar arasında ortaya çıkan uyuşmazlıklar hakkında hukuksal bir sonuç elde etmek, bir hüküm sağlamak için bir yargı organına başvurma ve bunun sonucu olarak uyuşmazlığın yargı organınca çözülerek hükme bağlanması anlamındadır. Yine dava bir hakkın, devletin kamu gücüne sahip olan mahkemeler vasıtasıyla kullanılması anlamına da gelmektedir.

Uyuşmazlık Nedir?

Uyuşmazlık; bir veya daha fazla şahsın istekleri, çıkarları, değerleri, inançları sınırlı bir kaynağın paylaşımındaki görüşleri veya ihtiyaçları farklı olduğunda veya çatıştığında ortaya anlaşmazlık çıkması veya gerginlik yaşanması durumudur. Uyuşmazlığın tarafları Devlet, Gerçek Kişi ya da Tüzel Kişiler olabilir.

İcra Takibi Nedir?

İcra takibi, borçlunun borcunu ödememesi halinde alacaklının bu borcu devlet gücü ile tahsil etmek üzere yetkili İcra Müdürlüğü nezdinde başlattığı takiptir. İcra takibi, ilamlı ve ilamsız olmak üzere ikiye ayrılır. İlamlı icra, bir mahkeme ilamına dayanılarak başlatılan icra türüdür. İlamsız icra ise, bir mahkeme ilamı bulunmaksızın para, kambiyo senedi ve teminat alacaklarının tahsili için başlatılabilen icra türüdür. Ayrıca, kiralanan bir taşınmazın tahliyesi de icra müdürlüğünden ilamsız icra yolu ile istenebilir.

Mahkeme Nedir?

Mahkeme, bir yargıcın ya da birlikte görev yapan birkaç yargıcın ve savcının yargı görevini yerine getirerek taraflar arasındaki hukuki uyuşmazlığın çözüme kovuşturulduğu yargı yeridir.